Zuidoost-Drenthe

Vanaf 1 april 2018 zal een aantal zaken veranderen in de organisatie van de ouderenzorg in Emmen. U zult hier weinig van merken. We hebben de veranderingen voor u op een rijtje gezet. 

De jaarlijkse vragenlijsten van het UMCG

De jaarlijkse vragenlijsten, herinneringsbrieven en bedankkaarten van SamenOud worden vanaf 1 april 2018 niet meer door het UMCG verstuurd. De lokale organisaties in Emmen nemen deze dienstverlening over.

Helpdesk SamenOud

De helpdesk van SamenOud sluit ook per 1 april. Het telefoonnummer van de helpdesk is dan niet meer bereikbaar. Bij vragen kunt u voortaan terecht bij het Ouderenzorg Team van uw huisarts. 

Persoonlijk zorgdossier

Ook uw SamenOud-zorgdossier, waarin de leden van het Ouderenzorg Team rapporteerden, wordt gesloten. Het leden van het Ouderenzorg Team gaan uw gegevens registreren in hun eigen dossiers. 

Onderzoek

Door deze veranderingen hebben de onderzoekers van het UMCG geen toegang meer tot uw dossier en vragenlijstgegevens. Daarom stopt ook het onderzoek naar de uitkomsten van SamenOud. 

Lokale organisaties

De organisaties die in Emmen integrale ouderenzorg organiseren zijn: huisartsen, zorggroep Tangenborgh, Icare en welzijnsorganisatie Sedna, Zorggroep Treant en gemeente Emmen. We hebben veel vertrouwen in deze organisaties. Met veel enthousiasme maken zij plannen om integrale ouderenzorg voort te zetten en verder te verbeteren. 

Hartelijk dank!

We willen u heel hartelijk danken voor het invullen van de vragenlijsten. Mede dankzij uw  medewerking en bijdragen aan het onderzoek konden belangrijke besluiten worden genomen in het blijvend organiseren van integrale ouderenzorg. Niet alleen in Emmen, maar ook daarbuiten. Op onze website kunt u ons blijven volgen.