Dr. Margot Jager

Onderzoeker

 info@margotjager.nl

 

Dr. Margot Jager is van origine Communicatiewetenschapper. Van 2016 tot 2019 was ze betrokken bij het onderzoek naar SamenOud.

In 2016 is Margot gepromoveerd op een onderzoek naar communicatie tussen adolescenten en zorgverleners in de zorg voor jeugd met psychosociale problemen. Haar expertise ligt op het terrein van persoonsgerichte zorg en kwalitatief onderzoek.

Binnen SamenOud hield Margot zich bezig met de ontwikkeling en evaluatie van een app die ouderen kan helpen om zo lang mogelijk gezond te blijven. Hiervoor werkte zij samen met onderzoekers van de afdelingen Epidemiologie en Huisartsgeneeskunde, met technologiebedrijven die de app ontwikkelen en met verschillende Europese samenwerkingspartners uit onder andere Spanje, Israël, Duitsland en Engeland. Daarnaast begeleidde ze het onderzoek naar de ervaringen van specialisten ouderengeneeskunde in de eerste lijn.

In 2020 is Margot haar eigen bedrijf gestart als zwangerschapscoach, waarbij ze zwangere vrouwen helpt om zoveel mogelijk te genieten van de zwangerschap zodat zij zich ontspannen en zonder angst kunnen voorbereiden op de bevalling, hoe deze ook zal verlopen.